top of page

SZFERA PASSION

ART Bookings

SZFERA PASSION

Hartverwarmend, passioneel en diep ontroerend......

 

Biografie Ernö Olah: 

Ernö wordt geboren op 11 juni 1948 in Boedapest, Hongarije. Zijn vader Laszló Olah speelt viool in het Staats Orkest. Beïnvloed door zijn vader wil Ernö ook viool spelen en krijgt van zijn vader zijn eerste vioollessen. De tiener heeft talent en in 1962 gaat hij klassiek viool studeren aan het Béla Bartók conservatorium in Boedapest. Ernö is 16 jaar als zijn vader in 1964 een aanbieding krijg om te gaan spelen in het Residentie Orkest in Den Haag. Ernö moet zijn studie afbreken als het gezin dat jaar naar Nederland verhuisd.

 

In Nederland pakt hij zijn studie weer op aan het conservatorium in Den Haag en speelt tijdens zijn studententijd in verschillende orkesten. Ernö speelt in 1969 af en toe mee in het Metropole Orkest. Een jaar later wordt hij als concertmeester gevraagd om vast in het orkest te spelen. In deze periode bouwt Ernö een bijzondere relatie op met de arrangeurs van het orkest. De viool solo’s worden speciaal voor hem geschreven.

 

Met een paar strijkers van het Metropole Orkest speelt hij in de jaren zeventig heel veel platen in van artiesten als: Vader Abraham, Bonnie St. Clair, BZN, The Cats, the George Baker Selection, Vicky Leandros, Stephane Grapelli, Julio Iglesias, Peter Maffai. Vanaf begin jaren tachtig gaat hij mee op pad met Drs. P. en speelt mee op het album: ‘Toppers van Toen”. In de tweede helft van de jaren tachtig werkt hij niet meer zoveel als studiomuzikant. In de jaren daarna speelt hij incidenteel nog platen in, waaronder "wat is mijn hart" van  Marco Borsato. Na 33 jaar concertmeester van het Metropole Orkest te zijn geweest, gaat Ernö op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

In Oktober 2007 speelt Ernö mee tijdens enkele uitvoeringen van de voorstelling: “De Toeschouwer”, van Freek de Jonge. In 2008 treedt Ernö op met het de kerstconcerten en theater voorstellingen van Carola Smit, dat wegens groot succes in 2009 is verlengd. In 2009 speelt Ernö 40 jaar bij het Malando Orkest.

 

Biografie Danny Malando:

 

Danny Overweg, beter bekend als Danny Malando, kreeg als telg van de muzikale familie Malando de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Op zesjarige leeftijd begon Danny met pianoles en vanaf zijn achtste bespeelde hij de drums. Rond zijn dertiende ontdekte Danny de contrabas. Hij werd geïnspireerd door Rob Langereis, de bevlogen bassist van het Metropool Orkest, die tijdens het spelen ook veel lol maakte. Deze combinatie, muziek en lol maken, sprak Danny erg aan. In 1987 maakte hij zijn debuut bij het Malando Tangoorkest.

 

Na zijn afstuderen vertrok Danny naar Hongarije. Ernö Olah, de concertmeester van het Malando Orkest, vond dat het goed was voor Danny om zich onder te dompelen in de Hongaarse muzikale traditie. Hij ging studeren bij professor Pege Aladar aan de Liszt Academie in Budapest. Maar de echte inwijding in de Hongaarse muziek ontving hij bij de muzikale zigeunerfamilie Kovacs waar hij inwoonde. De passie waarmee alle leden van deze familie muziek maakten heeft diepe indruk op hem gemaakt.

 

Na zijn verblijf in Boedapest vertrok Danny naar Thailand, waar hij contrabas speelde bij het Bangkok Symphony Orchestra. In 1999 nam Danny ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum de leiding van het Malando Tango orkest op zich. Met Danny als orkestleider is het Malando Tango orkest begonnen aan een nieuw hoofdstuk in de lange geschiedenis van het orkest.

 

Biografie Gert Wantenaar

 

Gert Wantenaar, bandoleonist en accordeonist, groeit op in de hoofdstad van Nederland. Al op zeer jonge leeftijd komt hij in contact met dit bijzondere instrument.

 

Gert is het meest bekend als accordeonist van Mathilde Santing en uit het tango orkest van Malando. Als gast solist maakte hij 2 cd’s met Pigalle44. In de zomer van 2009 tourt hij met de band in de Verenigde Staten. Gert is een veelgevraagd studiomuzikant en speelt bijvoorbeeld accordeon in enkele producties van Doe Maar. Met zanger Henny Vrienten, is hij regelmatig als muzikant betrokken bij het kinder televisie programma: “Het Klokhuis” en de theaterproductie: “Concordia”, theaterproductie van Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk.

 

 

MEDIA - SZFERA PASSION

Bekijk alle video's van SFERA PASSION

INFORMATIE AANVRAGEN

Bedankt voor uw aanvraag en email aan SFERA PASSION

bottom of page