SAXOFONISTE SUSANNE ALT

ART Bookings

SAXOFONISTE SUSANNE ALT

Susanne is een veelzijdige saxofoniste die zich vrij en graag beweegt tussen jazz,funk soul en house. Haar ouders, allebei muziekleraar, zorgden thuis voor een muzikaal stimulerend klimaat. Na haar opleidingen aan de conservatoria in Amsterdam (CvA) en Berlijn (UdK) werd zij professioneel muzikant. Haar kracht ligt in het makkelijk op gehoor kunnen spelen wat voor het samenspel met zowel muzikanten en ook dj's onontbeerlijk is, en haar eigen, herkenbaar saxofoongeluid.

 

Binnen de jazz werd zij vanaf 2009 bekend om haar crossover-samenwerking met funk-trombonist Fred Wesley en bandleden van Maceo Parker: Jamal Thomas en Bruno Speight.

Met dj's speelt Susanne sinds 2000, ze werd voor de Barclay Dance Blend geboekt, samen met Roog. Dit werd op TMF uitgezonden en rsulteerde in optredens op de hele wereld.

Zij heeft o.a. samengewerkt/ werkt samen met.: Erick E, Roog, Natarcia, DJ Promiss, Marvin B, Martin Damen, Leonardo, Ronald Molendijk, Marc van Dale, Cassie 6, Graham B, DJ Maestro, Alankara, Jazzy D, Danney Canova, ENO-C en de dj's van Wicked Jazz Sounds. MC's/vocalists: Lex Empress, Eddie Conard, MC Nova, Miss Bunty, Berenice van Leer, Mavis Acquah en percussioniste Femke Krone.

House discografie:

-Hardsoul Productions(Nederland): "Where did our love go" featuring Forrest, United Records

-Hardsoul Remix for 7th district records: "All the things you are"

-Hardsoul Plastiko EP "Skinjam" Work 58, Rhythm Import

-Piglife Records(France): "Groove de saxophone", Piglife Records

-Martin Mamzer feat. Susanne Alt: When Love Comes (Incl. Justin Imperiale Mix) Cabana Records, Canada

Jazz discografie:

2012 How to kiss featuring Thijs van Leer, Jos de Haas, Loet van der Lee

2011 Live At Bimhuis

2009 On Track featuring Fred Wesley and Bruno Speight 

2007 Delight featuring Anton Goudsmit

2004 Nocturne

 

 

MEDIA - SUSANNE ALT

Bekijk alle video's van SUSANNE ALT op Youtube

INFORMATIE AANVRAGEN

© 2018 by ART PRODUCTIES, ART BOOKINGS

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon